A rendőrségi közlés szerint a vármegyei főkapitányság közlekedésrendészei a Szolnoki Rendőrkapitánysággal és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal munkatársaival együtt közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen.

Ezért – folytatták – szombat éjjel a Szolnokon, a Felső Szandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték. A levegőből drónnal segített közlekedési akció célja egyebek mellett az átalakított járművek kiszűrése volt – ismertették.

rendőrök két helyszíni bírságot szabtak ki, kilenc szabálysértési feljelentést tettek, valamint bevonták a forgalmi engedélyét hat járműnek, mivel azokat engedély nélkül átalakították – sorolták.

A vármegyei főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő jogellenes gyorsulási futamokra, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására – olvasható a közleményben.

 

Összeomlott és előzetes letartóztatásban marad az Árpád hídi gázoló

A legsúlyosabb intézkedést hozta a bíróság az Árpád hídi tragédia okozójával szemben, aki illegális gyorsulási verseny közben gázolt halálra egy 26 éves szabályosan közlekedő, vétlen kerékpárost. Bővebben >>>