A 2019-ben szexbotrányába belebukott egykori győri polgármester bejelentéséről a naphire.hu számolt be.

Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért

– idézi a lap az egykori fideszes városvezetőt, aki az ATV Naplójának nyilatkozott. 

Arra a kérdésre, hogy milyen színekben indulna el, Borkai Zsolt azt válaszolta:

Ha indulok, függetlenként.

Szóba került az is, hogy milyen a viszonya most a Fidesszel, erre azt válaszolta: semmilyen kapcsolata nincs egykori pártjával.

Mint mondta, egy ideig kereste korábbi párttársait, ám miután nem érte el őket, már nem keresi őket. Az is kiderült, nem Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester ellen, hanem Győrért akar indulni a polgármester-választáson – tette hozzá.

Borkai Zsolt a sporton keresztül tér vissza a közéletbe

Mint ismert, 2019 októberében Az ördög ügyvédje című blogon olyan képek és videók jelentek meg Borkai Zsoltról, amelyeken Győr fideszes polgármestere egy jachton rendezett szexpartin vesz részt barátaival, üzlettársaival. A blog szerzője korrupcióval is megvádolta a polgármestert, de bizonyítékokat nem közölt.

Borkai Zsolt korábban 13 évig vezette a várost, és a botrány ellenére Borkait a győriek nagy meglepetésre újraválasztották, azonban ő nem sokkal később mégis bedobta a törülközőt.

Lemond Borkai Zsolt

Hiába választották újra botrányai után Borkai Zsolt győri polgármestert, szerdán bejelentette lemondását. Döntéséről nyílt levélben tájékoztatta a győrieket. Bővebben>>>

A legutóbbi fejlemény az volt, amikor május végén kinevezték a Győri Atlétika Club elnökének. A megválasztása szintén nem volt botránytól mentes, ment az adok-kapok, mindenki puccsot kiáltott. A szakvezetés egy jelentős része ugyanis nem akarta látni az elnöki székben Radnóti Ákos alpolgármestert (Fidesz–KDNP), helyette kérték fel a volt polgármestert a feladatra.

Az elnökség szerint azonban Borkai Zsolt saját karrierje érdekében veszélyezteti185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását.

Miután Borkai Zsolt elvállalta az atlétikai klub vezetését, kiderült, hogy elmondta, megválasztása után beindult a városvezetés gépezete, de ő úgy érzi, meg van edződve, és kötelessége a végsőkig küzdeni és kiállni, ha szakmai szempontból őt választották a feladatra.