A hajók Sió-csatornán keresztül a Balaton irányába tartanak, de egy pihenőre megálltak Tolnában.

Helyiek által készült képek a közösségi médiában arról tanúskodnak, hogy a hajók az ozorai híd után kötöttek ki hétfő éjszakára.

Arra már számítani lehetett, hogy kedd hajnalban indulnak tovább.

Sorban követik egymást a Neptun, Mahard, a Szikra és az Izsó – írja Sonline.hu

Negyven éve nem történt hasonló: elindultak a balatoni hajók lefelé a Dunán

A Sió-csatorna hajózhatóvá válásának köszönhetően megkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajóinak szállítása a Dunán, a Komáromból indult konvoj a tervek szerint hajnalban hajózik tovább Budapestről a Sióra. Bővebben>>>
Kép: Facebook

A hajóforgalmat több felhasználó is képekkel illusztrálta a közösségi média-oldalán, rengetegen követik nyomon a hajóflotta útvonalát, míg le nem úszik a Balatonra.

Dömötör Csaba, fideszes országgyűlési képviselő és parlamenti államtitkár is a közösségi oldalán posztolta a hajóflotta menetét.

Kiemelte, hogy az új kompok 24 autót, 30 kerékpárt és 120 utast képesek egyszerre szállítani. Szerinte ezzel a Balaton körül az autóforgalom és a károsanyag kibocsátás is csökkenhet. 

A katamaránok 350 utast és 35 kerékpárt tudnak majd szállítani.

Kép: Facebook

Ki lehet húzni a Balaton dugóját, de a csapot fenntről csavargatják

A Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége önálló balatoni szekcióülést szervezett A Balaton régió problémái, nyílt párbeszéd a tó jövőjéért címmel, melyen bejelentették, hogy petíciót indítanak a balatoni ökoszisztéma megmentéséért. Bővebben>>>