Az ügyben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 27 éves, büntetett előéletű férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint az út közepén stoppoló elkövetőt hajnalban Egerben vette fel az autójába a sértett, aki éppen kifelé tartott a városból. Tekintettel a korai időpontra, a sofőr megállt az utolsó benzinkútnál, hogy megigyon egy kávét a shopban.

Erre az időre magára hagyta újdonsült utasát a járó motorral fűtött gépkocsiban, nem számolva mindazzal, ami ezután történt.

A stoppos ugyanis átült a vezető oldali ülésbe, és nagy sebességgel elindult Gyöngyös felé a 3-as számú főúton.

Pont belefutott egy rendőri ellenőrzésbe

Karácsond környékén azonban belefutott egy éppen megkezdett rendőri ellenőrzésbe, melyet elkerült volna, ha nem siet annyira. Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol

a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába.

Kép: Ügyészség

Ide bevitte azokat a dolgokat is, melyeket a kocsiból jogtalanul vett magához még az indulás előtt. A lopott dolgok között volt egy bőrtárca, amiben több százezer forint lapult a sértett személyes iratai mellett.

Több rendőr teperte le az autótolvajt

A vádlott elfogásához végül több rendőr együttes jelenlétében testi kényszerre és bilincselésre volt szükség. Az előállítás után derült csak ki, hogy a vezetői engedéllyel sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt fogyasztott.

Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie. A járási ügyészség a büntetőeljárásban jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás bűntettével vádolja a terheltet.

A vádhatóság a bűncselekmények kapcsán arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetésül másfél év börtönt, valamint két év közügyektől eltiltást szabjon ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben.