Energetika, befektetések, egészségügyi szolgáltatások
BECSÜLT VAGYON: 11,4 MILLIÁRD

A 2011-es visszaesés után tavaly rendezte cégcsoportja "sorait" és ismét visszaterelte a nyereséges "zónába". Magyarországon nem, külföldön viszont egyre aktívabb szerepet játszik. Bár a nigériai befektetési lehetőségek váratlanul meghiúsultak, viszont Latin-Amerikában, úgy tűnik, továbbra is jó eséllyel valósíthat meg újabb befektetéseket. Az energetikai szektorban szerzett tapasztalatokat és kapcsolatrendszert hasznosítva egy brazíliai projekt körvonalazódik, egy energiahatékonysággal kapcsolatos beruházás pedig már a megvalósulás stádiumába jutott.

Kép: Napi Gazdaság, Katona Vanda

Reménykeltő tárgyalások folynak kínai partnerekkel is az energiamenedzsment területén, most azonban nem az energiatermeléshez, hanem a közlekedéshez kapcsolódva. Siker esetén még a hazai innovatív fejlesztői kapacitások bevonása is megvalósulhat. A szintén alternatív energiaszektorban tevékenykedő tiszaújvárosi szélerőmű-részegységeket előállító üzem − amely hatmilliárdos beruházással indult volna − fejlesztése hitellehetőség híján abbamaradt. Jól teljesít ugyanakkor a csokigyára, amely már több nemzetközi áruházláncnak is szállít.
Az elmúlt év végére készült el a Szemerey Medical speciális magánklinika, amely Budán fogadja a pácienseket. Bár a balatonfüredi turisztikai szezon tavaly sokat ígérően alakult, az előkészített, többmilliárdos befektetései a nemzetközi idegenforgalmi helyzet alakulása és a finanszírozási lehetőségek változása miatt még váratnak magukra.

2010
11,8 milliárd forint
2011
11,8 milliárd forint
2012
11 milliárd forint