Az OTP Bank vezető szervezőként működött közre az Albán Köztársaság államkötvény-kibocsátásában idén novemberben.

A balkáni ország 650 millió euró össznévértékű, 10 éves lejáratú kötvényt bocsátott ki november 18-án 3,75 százalékos hozamszint mellett. A tranzakció jelentős, 1 milliárd eurót meghaladó túljegyzéssel mellett zárult.

Az OTP Bank társforgalmazásában az MVM Zrt. kötvényaukcióján 500 millió euró összegben, hatéves lejáratú vállalati kötvények kerültek forgalomba hozatalra. Az aukció több mint 2,6-szoros túljegyzés mellett zárult november 9-én. A fix 0,875 százalékos kamatozású, 2027. november 18-i lejáratú kötvényeket a referenciahozam felett 110 bázisponttal 1,077 százalékos hozamszint mellett értékesítették.

Idén korábban februárban, amikor  a horvát állam 2 milliárd euró össznévértékű, 12 és 20 éves lejáratú kötvényeket bocsátott ki nemzetközi befektetőknek, is vezető szervezőként vett részt az OTP Bank. A kibocsátást akkori is túljegyezték, az ajánlatok összértéke elérte a 7 milliárd eurót.

Mindkét állami, valamint az MVM Zrt. kötvénytranzakció a budapesti központú OTP Global Markets tőkepiaci kibocsátási területének csoportszintű koordinálásával valósult meg.

E kötvénytranzakciók is jelzik, hogy az OTP Csoport Kelet-Közép-Európa meghatározó bankcsoportjaként a régiós kötvénykibocsátási piac fontos szereplői közé lépett. Jó döntést hoztunk, amikor csoportszinten integráltuk az OTP Global Markets szakmai irányítása alá az OTP Csoport tőkepiaci kibocsátási tevékenységét - értékelt hozzá Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!