Hiába jelzi a Mol, hogy naponta 50 litert tankolhatnak az oda látogatók, azt nem írják, hogy ezt csak egy részletben tehetik meg. A jelzőrendszerük azonban éber: a forgalmi vonalkód-ellenőrzésénél figyelmezteti a kasszást, hogy a tulajdonos aznap már tankolt, aznap pedig már csak piaci áron vehet üzemanyagot.

„A Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain. Ezt törekszünk aktívan kommunikálni a vásárlók felé annak érdekében, hogy az ország ellátása biztosított legyen. A hatósági ár jogosultjait nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg” – írta a Napi.hu-nak küldött válaszában a társaság.

A jogszabály azonban nem tartalmazza azt, hogy nem lehet naponta többször tankolni.

A Holtankoljak.hu vezetője, Bujdos Eszter a 24.hu-nak elmondta: a napi egyszeri tankolást július 30-án déltől vezették be a társaságnál. Hozzátette: a héten már nem csak vidéken, hanem Budapesten is előfordult, hogy több nagy benzinkútláncnál egy adott útvonal mentén egymás után egyiknél sem volt lehetőség tankolni. Szerinte a Balatonra senki ne induljon „kicentizve”, mert akkor nem érheti meglepetés.

A robogósokat nem csak a napi egyszeri hatósági áras tankolás sújtja. A robogóknak nincs forgalmi engedélyük, ezért nem is tudják igazolni, hogy a tulajdonos magyar természetes személy, aki jogosult az olcsóbb üzemanyagra. A szabálynak adásvételi szerződéssel és biztosítási csekkel sem lehet megfelelni, a kutakon tehát kifizettetik velük a piaci árú üzemanyagot. Akik autót bérelnek, hasonlóan járhatnak: mivel a tulajdonos a (lízing)cég, a bérelt autók sofőrjeinek is piaci árat kell fizetni a kúton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!