USD/JPY
Az USD/JPY lassan táncol lefelé a heti grafikonon. A keringő ellenirányú mozgását megváltoztatta a 2008 óta csökkenő trend csúcspontjára és mélypontjára húzható 23,6%-os fibonacci korrekciós szintje, mely egyben a csökkenő trendvonal áttörésének korrekciójának a kezdetét is jelentheti.

Klikk a képre!


A napi grafikonon megfigyelhetjük azt is, hogy a legutolsó mélypont, a novembertől márciusig tartó emelkedésnek a 61,8%-os Fibonacci-korrekciója. Innen láthatjuk a visszapattanást, mely egy korábban kialakult technikai szinttel is egybeesik.

Klikk a képre!



A grafikont az Alfatrader Trading Station II -es kereskedési rendszerében készítettük.

A piac bizonytalanságát bizonyítja, hogy az órás felbontásban háromszöget épít a kurzus, mely a végéhez közeledve kiváló lehetőséggel kecsegteti a kitörés vadászokat. Amennyiben itt elindul az árfolyam, úgy 150 pip mozgást várhatunk a kitörés irányában.

Klikk a képre!


EUR/JPY
Lassan mászik lefelé az euró keresztárfolyama a japán jennel szemben a heti grafikonon, miközben hamarosan támaszzónához érkezik, ami vissza is ránthatja a zuhanást. Amennyiben ez történik, úgy ez a trend elleni mozgás akár 1000 pipet is elérhet.

Klikk a képre!


Kereskedjen közvetlenül a grafikonból az Alfatradernél a Trading Station II-es platformban.

A napi grafikon csökkenő trendvonalából még februárban kitört az árfolyam, melyet vissza is tesztelt az utóbbi időben egy fej-váll alakzat formájában, melynek a fejét egy dupla csúcs szolgáltatja. Az alakzat mára már megcsinálta a fibonacci korrekciós szint által meghatározott célárat, melyet a fej és a váll közötti távolság 161,8%-os szintjével határoztunk meg. A kurzus azonban ez alá az árfolyam alá tudott csúszni egy következő támaszzónáig, ami egyelőre meg is tartja azt.

Klikk a képre!


Órás grafikonon megvizsgálva az árfolyam mozgását, az két fontos technikai szint között pattog. Felülről a 100,2 áll ellen a tartósabb emelkedésnek, mely egybeesik a csökkenés 23,6%-os fibonacci korrekciós szintjével, míg alulról a 99,5-es keresztárfolyam nyújt támaszt. A sávból való kitörés remek lehetőséget jelenthet a rövidtávú kereskedőknek.

Klikk a képre!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!