EUR/USD
A leggyakrabban kereskedett devizapár keresztárfolyamának napi grafikonján egy igen szűk háromszöget figyelhetünk meg, melynek már igencsak a végét alakítja az árfolyam mozgása. Amikor innen elindul az árfolyam, akkor pozíciót nyithatunk kb. 450 pip profit reményében.

EUR/USD napi grafikonja

Az órás grafikont vizsgálva a mai napon akár eladási pozíciót is nyithattunk. Az árfolyam most egy jelentősebb támaszszint környékén tartózkodik, így itt az árfolyam megpihenését, vagy akár ellentétes irányú mozgást is láthatunk.

EUR/USD órás grafikon

Az EUR/USD devizapárral kedvező költségek mellett kereskedhet az Alfatrader kereskedési rendszereiben.

USD/CHF
Az amerikai dollár svájci frank devizakeresztjén háromszöget láthatunk, ahol az árfolyam a mai napi erős emelkedő gyertyával rugaszkodik neki, hogy kitörjön az ellenállás felső szárából. Amennyiben innen tartósan kitör az árfolyam, elgondolkozhatunk vételi pozíció nyitásán. Az alacsonyabb kockázatú beszállókat kedvelőknek a trendvonal visszatesztelése jelenthet jó lehetőséget.

USD/CHF napi grafikon

Az órás grafikonon már akár néhány órával ezelőtt is vételi pozíciót vehettünk fel, ahol az árfolyam kitört a csökkenő trendvonal korlátai közül, majd onnan továbbindult felfelé. Jelenleg épp egy ellenállási zóna közelében tartózkodunk, ahonnan az árfolyam könnyen korrigálhat.

USD/CHF órás grafikon

A grafikonokat az Alfatrader Trading Station II-es kereskedési rendszerében készítettük!

A cikk saját szolgáltatást népszerűsít!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!