A BUX 957,54 pontos, 1,39 százalékos emelkedéssel 69 803,67 ponton, új történelmi csúcson zárt hétfőn. Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint kedvező volt a nemzetközi hangulat, ami miatt a Mol, a Richter és az OTP részvényei is emelkedtek, ami a BUX-indexet is felhúzta, így az felülteljesítette az európai piacokat.

A Mol 50 forinttal, 1,79 százalékkal 2850 forintra, az OTP-részvények ára 280 forinttal, 1,58 százalékkal 17 950 forintra, a Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,33 százalékkal 9515 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,1 százalékkal 971 forintra csökkent.

A BUMIX szintén emelkedett hétfőn, 0,67 százalékkal.

Megnéztük, milyen szteroidot lőtt be magának a szénné gyúrt forint

Az év eleji meredek gyengülés után márciusban megfordult a forint, és erősödésbe kezdett. Ez most felgyorsult, megvizsgáljuk, mi állhat a háttérben.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!