Az AUDNZD devizapár az 50 százalékos Fibonacci szint áttörésének visszatesztjéhez érkezett az 1,2700-ás szint megközelítésével. Itt kedvező hozam/kockázat arány mellet vehetünk fel vételi pozíciót a tegnapi lokális mélypont alatt elhelyezett stop mellett. Innen válthat újra emelkedésbe a devizakereszt, támadva a 61,8 százalékos Fibonacci szintnél található 1,2790-es ellenállást, mint elsődleges célárat. Ezt tartósan áttörve 1,2900-ig szabad lenne az út, majd az 1,3000-1,3050-es zónában már kemény ellenállás várja az árfolyamot. Ha nem tartana ki az 1,2700-ás támasz, akkor csak az 1,2530-as támasznál fékeződhet az esés.

AUDNZD napos grafikon
Kép: Alfatrader

Az EURAUD devizapár 4 órás grafikonját megvizsgálva egy csökkenő csatornába való mozgást láthatunk. Ennek a csatornának a felső széléhez közelít a devizapár, melyet erősít az előző lokális csúcs 1,2390-nél. Itt szűk stoppal kedvező hozam/kockázat arány mellett vehetünk fel vételi pozíciót. Lefordulás esetén elsődleges célárunk 1,2260 lehet, majd az 1,2170-es támasz. Ha mégis áttörné a kurzus a csatorna felső szélét, akkor feljebb ellenállásokat 1,2447-1,2470-es zónában, majd 1,2580-nál találunk.

EURAUD 4 órás grafikon
Kép: Alfatrader

A cikkben szereplő devizapárokkal az AlfaTrader kereskedési rendszerében közvetlenül a bankközi piacok kereskedhet (No Dealing Desk). EURUSD spread 1.6 pip-től.

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!