A Microsoft az év elején, januárban állította le a Windows 7 terméktámogatását, ettől az időponttól kezdve a rendszerhez már nem készülnek publikus biztonsági frissítések; így az időközben felfedezett biztonsági réseket a hackerek könnyűszerrel ki tudják használni.

Az FBI éppen ezért figyelmeztetést adott ki, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy az operációs rendszer most már időzített bombaként ketyeg, további használata egyre nagyobb és nagyobb biztonsági kockázatot jelent - olvasható a portálon.

A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint a hackerek nemcsak ezzel vannak pontosan tisztában, hanem azzal is, hogy rengeteg felhasználó és vállalat lustaságból, kényelmességből, pénzhiány miatt vagy régebbi programokkal való kompatibilitás okán nem vált Windows 10-re, könnyű célponttá válva ezzel.

a Windows XP terméktámogatási ciklusának lejártakor a régi rendszerhez való kényszeres ragaszkodás egyszer már megbosszulta magát: a Windows XP támogatása például 2014-ben járt le, 2015-ben pedig megszaporodtak a rendszert még mindig használó, egészségügyi intézményekkel szembeni támadások - hívja fel a figyelmet az FBI.