Tegnapi (Ne kockáztasson sokat) cikkünkben a heti, s a jövő heti események kimenetelét nem ismerve tettünk ajánlást opciós stratégia felvételére. A másfél forintos opciós prémium kifizetése jogot biztosít számunkra, hogy a lejáratkor érvényesítsük EUR/HUF vételi lehetőségünket. ATM opció vételi ajánlásból adódóan május 29-én délben 290 árfolyam alatti vételt érvényesíthetünk. Milyen stratégiát kövessünk, ha már mára kedvezően alakult az árfolyammozgás?

Ha csak a kifizetett opciós prémiummal rendelkeztünk, akkor ha az opciónkat eladjuk, mintegy duplázhattuk 24 óra alatt befektetett pénzünket.

Amennyiben pozíció nyitással tudunk ellenirányú, azaz EUR/HUF eladási pozíciót felvenni, úgy egy feles méretű ellenirányú pozíció felvételét javasoljuk. A fennmaradó méretet aktív menedzseléssel, stoppal érdemes kezelni. Szűk stop loss szitet 291 alá helyeznénk.

EUR/HUF
Kép: Solar Capital


Hasonló technikákkal folyamatosan segítjük ügyfeleink eligazodását az opciós piacok sokszínű világában. Kiemelnénk, hogy egyéb devizapárokra (nem csak forintpárok) is rendszeres opciós stratégiákat készítünk ügyfeleink számára.

 

Solar Capital
Tárnok Ferenc