A Rewe egyik vezetője szerint Németországban 8000 olyan település van, ahol a lakosoknak messze kell utazniuk, hogy élelmiszert vásárolhassanak, és erre a problémára megoldást jelenthetnek a hét minden napján nyitva tartó önkiszolgáló boltok, melyekben a vevők bankkártyával vagy hitelkártyával fizethetnek. 

Az üzletekben 700-féle árut lehet megtalálni, köztük friss zöldséget és gyümölcsöt, tejtermékeket, fagyasztott élelmiszereket, és üdítőitalokat is. A boltokban elsősorban a cég saját gyártású árucikkei vásárolhatók meg, de nagy hangsúlyt tesznek arra is, hogy a vevők megtalálhassák a helyi termelők termékeit is. 

Az üzleteket általában független kereskedők vagy helyi önkormányzatok üzemeltetik olyan településeken, ahol a versenytársak vagy sosem voltak jelen, vagy korábban kivonultak. 

A Rewe-csoport jelenleg nemcsak Németországban, hanem Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Olaszországban, Bulgáriában, Romániában, Horvátországban, Litvániában és Magyarországon is jelen van, elsősorban a Billa szupermarketekkel és a Penny diszkontlánccal.