A friss bejelentés szerint Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének, így a magyar szakember felel mostantól a fizetéstechnológiai cég online és fizikai elfogadási termékeiért. Feladatai közé tartozik a fizikai és online kártyaelfogadás bővítése és fejlesztése, ideértve többek között az olyan újgenerációs megoldásokat, mint a softPOS (a mobiltelefon kártyaterminálként való használata), a tokenizáció, a Click to Pay, vagy a feltörekvő piacok fizetési struktúrájának fejlesztése, mint a QR kódos fizetés.

A csapatommal eddig és ezután is azon dolgozunk majd, hogy az emberek bárhol fizethessenek Mastercarddal, legyen az egy kis bolt a világ távoli szegletében, vagy akár online vásárlás az otthonuk kényelmében. Legyen szó kártyás, mobilos vagy számlalapú fizetésről, az a célunk, hogy a ne csak a legbiztonságosabb és a legkényelmesebb megoldás legyen, hanem mind a vásárlónak mind a boltnak a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és legmegbízhatóbb is - fogalmazott a 44 éves szakember.

Gauder Milán 2005 óta a Mastercard munkatársa, 2008-tól a társaság Magyarországért felelős igazgatója. Az ő irányítása alatt történt meg többet között Magyarországon az egyérintéses fizetés bevezetése és népszerűsítése, és nyitott meg az első Mastercard Lounge - prémium ügyfélváró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Majd 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta, 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója volt, ezt követően 2017-től londoni székhellyel irányította a szolgáltató tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában, 2019-től pedig a Mastercard teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét vezette.