Novembertől csak felnőtteknek szóló, 16 év alattiak számára tiltott zónát alakít ki a Corendon Airlines az Amszterdam és Curacao közötti járatain. A török légitársaság azok számára találta ki a zónát, akik a távol szeretnének maradni a gyereksírástól.

A társaság összesen 432 üléssel rendelkező Airbus A350-es repülőgépeinek első részében 93 normál és kilenc extra lábterű ülést különít el a felnőtteknek fenntartott zónában. Ezt a részt egy fal vagy függöny választja majd el a hátrébb ülő tömegektől – írja a New York Post.

A gyermektelen zónáért 45 eurós külön foglalási díjat számít fel a társaság az utasoknak, az extra lábterületű ülésekért pedig 100 eurót.

Amszterdam és Curacao között egyébként 10 órás a repülőút.

Nem jár az ötlet gyerekcipőben

Nem a Corendon az első légitársaság, ami gyermekek nélküli szekcióval próbálkozik: a Scoot, mely egy szingapúri székhelyű fapados légitársaság olyan zónát kínál, ahol az utasoknak legalább 12 évesnek kell lenniük. 2012-ben a Malaysia Airlines bejelentette, hogy Airbus A380-as repülőgépeinek felső fedélzetén lévő 70 férőhelyes turistaosztályra 12 év alattiakat nem enged be. A légitársaság később azonban visszakozott, mondván, ha túl sok a gyermekes család a fedélzeten, akkor a felnőtt lakosztályon biztosítanak helyet a számukra.

Majdnem a járvány előtti szinten a légitársaságok teljesítménye, de az utasok többet fizetnek

Kezdenek a koronavírus-járvány előtti szintre visszatérni a légitársaságok, mind a bevétel, mind a teljesítmény terén. Azonban ez nem az utasforgalomnak, hanem annak köszönhető, hogy a jegyárak 40 százalékkal drágultak. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint az áremelkedés a járvány okozta hirtelen leállásra vezethető vissza. Az ágazat szereplői remélik, hogy fokozatosan javulni fog a teljesítmény. 
Bővebben>>>