Az üzletrész adásvételre az eredetileg tervezettnél korábban, a 2023-ra ütemezett kivásárlási opció feltételeinek módosításával, a társaság számára kedvezőbb feltételekkel került sor. Az ügylet finanszírozását a Növekedési Kötvény Program kereteiben bevont forrásból fedezi a vállalat - idézi az MTI a közleményt.

Az akvizíció lezárása mellett egy új, hosszú távú stratégiai-üzletfejlesztési megállapodás született a felek között, aminek értelmében az eddigi társtulajdonos, Hartmut Layer érdekeltségébe tartozó BWK cégcsoport vállalja a Masterplast építőipari termékeinek piaci disztribúcióját Németországban, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában.

A potenciális piacok elérése a Masterplast számára várhatóan jelentős kereskedelmi bővülést hoz, aminek áruhátterét az üzemeiben rendelkezésre álló szabad gyártási kapacitásokkal biztosítja.

Idézték Tibor Dávidot, a Masterplast elnökét, aki szerint mostantól egyszerűbben dönthetnek az innovációkról és a további fejlesztésekről, mert konkrét elképzelésük van a német üzem egészségipari és építőipari beruházásairól. A volt tulajdonostársukkal kötött megállapodástól pedig már a jövő évben jelentős kereskedelmi hatást várnak.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal és további 30 országba értékesíti termékeit.

A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt. A Masterplast részvények szerdai záró ára 4430 forint volt, miközben egy évvel ezelőtt a papírok 800 forintot értek.