Az újvidéki polgárok azon kérése ellenére, hogy a város ne fizettesse meg velük az októberi fűtésszámlát, lévén, hogy abban a hónapban még nem is indult be a fűtés, a város önkormányzata mégis úgy döntött, hogy nem csökkenti az októberre vonatkozó számlákon szereplő összegeket - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az újvidékiek elmondása szerint a Novosadska Toplana szolgáltatását rendesen kiszámlázták októberre, pedig hidegek voltak a radiátorok. Mivel Szerbia-szerte november elsején üzemelték be a távfűtést, egyes városok október hónapra csökkentett végösszegű számlát küldtek ki a fogyasztóknak. Kragujevac, Kraljevo, Bujanovac és Zaječar volatk ezek között.

Az újvidéki lakosok beszámolója szerint a 2022. októberi számlát a fűtés teljes árával kapták meg. Nem volt fűtés egész hónapban. A városháza eddig nem válaszolt a 021.rs hírportál megkeresésére. Újvidék polgármestere, Milan Đurić október utolsó napján azt mondta, hogy még nem tudni, hogy csökkentik-e a számlákat, és hogy ez a döntés a kormánytól függ.

Aleksandar Vučić szerb elnök a múlt héten azt mondta, hogy “Szerbiában az emberek hozzászoktak a túl meleg lakásokhoz”. ,,Sikerült elérni, hogy legyen elegendő villany és gáz is, így az emberek rövidnadrágban és pólóban járkáljanak a házban, és senki nem akar pulóvert hordani, mert 25 fok van a lakásokban.”