"A világ megpróbál eltávolodni az orosz szénhidrogénektől, és ez azt jelenti, hogy az olyan helyekről, mint Ausztrália, megnő a kereslet az LNG iránt" - mondta Meg O'Neill, a Woodside vezérigazgatója.

"Arra számítunk, hogy az árak a következő egy évben, talán a következő néhány évben is magasak maradnak, mivel a világ megpróbálja újra egyensúlyba hozni a gáz keresletét és kínálatát" - tette hozzá.

O'Neill szerint a globális LNG-piac már az invázió előtt is szűk volt, mivel az elmúlt öt évben nem történt elegendő beruházás.

A Woodside a növekvő LNG-kereslet kielégítése érdekében globálisan is növelni kívánja teljes ellátási portfólióját, hogy növelje pozícióját az Egyesült Államokban. Az év elején a Woodside megállapodást írt alá a Commonwealth LNG-vel arról, hogy évi 2 millió tonna (mtpa) LNG-ellátást biztosít a Commonwealth tervezett louisianai cseppfolyósító üzeméből. A vállalatnak már van egy 20 évre szóló megállapodása a Cheniere vállalattal a texasi Corpus Christi üzeméből történő szállításról.