A budapesti Krizbo digitális művésszel együttműködve a FINA a 19. FINA Világbajnokságon elért rekordjuk pillanatát megörökítő, személyre szabott NFT-vel jutalmazza a sportolókat.

Krizbo minden egyes új egyéni világrekordhoz egy digitális illusztrációt készít, hogy az egyes világrekord-pillanatokból egyedi digitális trófeát varázsoljon a sportoló számára. A digitális alkotást NFT-ként jeleníti meg, majd egy speciális főkönyvi eljárással átadják a sportolónak.

"Egy világrekord megdöntése nagyon különleges pillanat minden sportoló karrierjében" - mondta Husain Al-Musallam, a FINA elnöke. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a legmodernebb digitális technológiát használva egy hordozható és állandó módot hozhatunk létre a sportolók medencében elért eredményeinek rögzítésére. Nagy örömünkre szolgál, hogy az elsők között lehetünk a nemzetközi szövetségek között, amelyek úttörőként alkalmazzák ezt a koncepciót"."

A Krizbóval közös projekt része a FINA folyamatos erőfeszítéseinek, amelyek célja az innováció előmozdítása, a kapcsolatteremtés a vízi sportok rajongóinak következő generációjával világszerte. Ez a projekt továbbá teljes mértékben illeszkedik a FINA azon stratégiájához, hogy folyamatos digitális együttműködéseket alakítson ki a sportolókkal, edzőkkel, nemzeti szövetségekkel és szervezőbizottságokkal.

A Budapesten új egyéni világrekordot felállító sportolók meghívást kapnak egy különleges díjátadó ünnepségre június 25-én a Duna Arénában, ahol átvehetik az NFT-trófeákat.