A belga listán 26, megbetegedés szempontjából nagyon magas kockázatú ország szerepel, köztük Tunézia, Argentína, Grúzia és Nagy-Britannia. A korlátozás azokra vonatkozik, akik az említett országokban tartózkodtak az elmúlt két hétben, kivéve a belga állampolgárokat. A döntést a koronavírus delta variánsának terjedése miatt hozta a brüsszeli kormány - írja a növekedés.hu.

Német és nemzetközi orvosszakértők csütörtökön arra kérték a német szurkolókat, hogy ne vegyenek részt a válogatott következő meccsén, amelyet a magyar csapattal játszott döntetlen után a londoni Wembley stadionban tartanak kedden. „Még az is, aki be van oltva és kellő távolságot tart másoktól, kockázatot vállal, ha a Wembley stadionba megy”, nyilatkozta egy bajor lapnak Frank Ulrich Montgomery, a World Medical Assoociation elnöke.

Parlamenti beszédében csütörtökön Angela Merkel is óvatosságra intett: a kancellár úgy fogalmazott, Európa és Németország vékony jégen táncol. Németországban az új esetek 15 százaléka a Delta variánshoz köthető, egy hét alatt duplájára nőtt a vírustörzs által okozott megbetegedések száma a Robert Koch intézet tájékoztatása szerint.

Mint nemrég megírtuk Csehországban egyes szakértők már kongatják a vészharangot a járvány újraindulása miatt, amelyet a delta mutáció megjelentése és egyértelmű terjedése okozhat a régiós ország számos térségében. Szerintük könnyen lehet, hogy fatális hibát követ el a kormány azzal, hogy alábecsli veszélyt, hiszen immár az élet szinte teljesen visszaállt a normál kerékvágásba.

Csütörtökön kiadott friss jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) azt írja, augusztus végéig a megbetegedések 90 százalékát okozhatja a delta variáns az Európai Unióban, valamint Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben.