A törvényszék végzése nem jogerős, de Bodnár Imre, a Zsolnay jogi képviselője szerint "megalapozott és nehezen támadható döntés született". A bírósági végzés indoklásáról a zrt. közleményében azt írta, hogy "nem állapítható meg a fizetésképtelenség, és nem rendelhető el felszámolás a kérelem alapján".

A Zsolnay többségi tulajdonosa, a svájci-szír üzletember, Bachar Najari múlt szerdán fizette ki a társaság WHB Vagyonkezelő Kft. felé fennálló teljes tartozását, egyben kezdeményezte a társaságával szembeni felszámolási eljárás megszüntetését. (A tartozást a Magyar Fejlesztési Bank adta el a kormányzati beruházásokat is megvalósító WHB-csoport tulajdonosa, Paár Attila WHB Vagyonkezelő Kft.-jének - a szerk.)

A törvényszék azt is megállapította, hogy a fizetési felszólítások fizetési határideje és a felszámolási kérelem benyújtása között a törvényileg előírt 20 nap nem telt el, így a WHB Vagyonkezelő Kft. kérelme felszámolási eljárás alapjául nem szolgálhatott. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra szerint "a törvényszék döntése pontot tett egy becstelen és tisztességtelen eszközökben bővelkedő, politikusok és üzletemberek érintettségével szervezett gyárlopási akció végére".