Durván 4,7 milliárd forintnak megfelelő veszteséget mutatott ki az a cég, amelybe Andy Vajna egykori filmproducer és kaszinókirály belepakolta az özvegyének szánt, a hagyatéki végzés 123 millió dolláros örökséget - írja a 24.hu. Az AV Perfect Kft. vagyonkezelő cégről van szó, amelynek 2020-as beszámolójából az is kiderül, hogy a mínuszt az árfolyamveszteség okozta.

A cég beszámolója szerint ugyanis az AV Perfect Kft. tavaly eladta az amerikai Cinergi Pictures Entertainment Inc.-ben birtokolt részvényeit, így „nincs érdekeltsége egyetlen vállalkozásban sem 2020. december 31-én”.

A Cinergi volt Vajna delaware-i offshore érdekeltsége, amibe luxemburgi és amerikai offshore vállalatokon keresztül folyhatott a magyar kaszinók nyeresége a tengerentúlra. Andy Vajna halála előtt, amikor a cégbirodalom súlypontját Amerikába tolta át, az átszervezés főszereplője éppen ez a Cinergi-csomag volt, amely egy csereügylet révén bekerült az AV Perfect vagyonkezelőbe, és ez utóbbit örökölte Vajna özvegye, Vajna Tímea.

Az AV Perfect Kft. tavalyi mérlegbeszámolója szerint ennek a Cinergi-pakettnek az eladása történt meg. Bevételt azonban nem mutatott ki a vagyonkezelő, kapcsolt vállalkozással szembeni követelésként tartja nyilván, és úgy fest, hogy a vételár nem érkezett meg a mérlegzárásig. Az eladás időpontját nem közölték, de a 2019-es beszámolóban nincs nyoma az eladásnak, pedig óriási csúszással, csak néhány nappal karácsony előtt adták be a mérleget a cégbíróságra. Ezek szerint tavaly az év utolsó napjaiban ütötték nyélbe az ügyletet.