A nyílt közbeszerzések eredményei, illetve módosítása az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

Az első közbeszerzés a Közép- és Kelet-Magyarországi ivóvízminőség-javító program, amelyet az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az érintett önkormányzatok írtak ki. A feladat a következő projektek tervezése és kivitelezése:

  • Csemő, Cibakháza, Nagykőrös, Tiszafüred,
  • Jászszentandrás,
  • Tápiószőlős és
  • Kengyel ivóvízminőség-javító programja.

Ezt a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt., valamint a Szatmár Aqua Építőipari Fővállalkozási Kft. nyerte meg, nettó 8 milliárd 974 millió forinttal. 

Nem nyert a közbeszerzésen három további ajánlattevő, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., valamint közös ajánlattevőként az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. illetve a Betonútépitő Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. személygépjárművek - flottakezelési szerződés keretében történő - beszerzésére írt ki közbeszerzést. Ebben 252 darab jármű szerepelt, további 13 darabos opcióval. Ennek nyertese a Mercarius Flottakezelő Kft. lett, nettó 3 milliárd 807 millió forinttal, a becsült 2 milliárd 773 millióval szemben.

Itt két ajánlattevő lett vesztes, a Mészáros M1 Autókereskedő Kft., valamint a LeasePlan Hungária Gépjárműpark Kezelő és Finanszírozó Zrt.

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. még 2019-ben írt ki tendert a kiégett üzemanyag kazetták átmeneti tárolására alkalmas

- a technológiát kiszolgáló épület építéséből,

- a meglévő technológiai rendszerek átalakításából, bővítéséből,

- új technológiai rendszerelemek gyártásából,szereléséből és

- az érintett rendszerek üzembe helyezéséből álló munkára.

Ezt 2019. december 12-én a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint Pintér Csaba keceli illetékességű magánszemély nyerte meg, nettó 15 milliárd 729 millió forinttal. Ez az összeg most 21 milliárd 864 millióra emelkedett. Az indok: a műszaki tartalom módosulása.