Miután a Cinema City jelentősen megemelte a jegyárakat a fővárosban, a Budapest Film által üzemeltetett fővárosi mozik közül három, a Corvin, a Toldi és a Puskin a következő hónaptól kezdve a hét első napjain, azaz hétfőn és kedden - kísérleti jelleggel - zárva tart – írja az IGN Hungary.

A Corvin november 3-tól, a Toldi és a Puskin pedig november 17-től áll át az új nyitvatartási rendre. A hétfői és keddi vetítéseket későbbi napokra fogják átcsoportosítani. A mozikhoz tartozó kávézókat, illetve a filmfesztiválokat (pl. a Verziót és a Corvin megnyitásának 100. évfordulójának ünnepi vetítéseit) nem érinti az intézkedés, a vendéglátóegységek továbbra is nyitva tartanak, a fesztiválvetítések pedig meg lesznek tartva. Az energiaköltségeket, ami a rezsiárak emelkedése miatt akár nyolc-tízszerese is lehet az eddigieknek a téli időszakban, 25 százalékkal szeretnék csökkenteni.

A Nagykörúton található Művész mozit egyelőre nem érinti az intézkedés, ott továbbra is tartanak vetítéseket hétfőn és kedden is. Az intézkedéseket annak tükrében módosítják, hogy milyen lesz a tél, várható-e bármilyen enyhülés a rezsiköltségek tekintetében, illetve hogy milyen hatással lesz a döntés a forgalomra.