A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három épületének energetikai felújítását két cég, a dabasi Patina Építő Zrt. és a budapesti Termál '94 Vállalkozó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el, nettó 6 milliárd 652 millió forinttal. A becsült ellenérték nettó 4 milliárd 355 millió forint volt – derül ki a nyílt tender eredményéből, amelyet a két ajánlatkérő, a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (2021-ig Szent István Egyetem) a Páter Károly utca 1. szám alatti három épületét kívánja energetikailag korszerűsíteni. Ezek az épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épültek, de a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épületek jelentős hőveszteséggel működnek. Az épületenergetikai beruházás a fűtési rendszerek korszerűsítését, és a nyílászárók cseréit tartalmazza. Finanszírozó az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP).

A nyertesekkel augusztus 15-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

A közbeszerzésen érvényes ajánlatot tett még a bonyhádi Stabil Konstrukt Építőipari és Szolgáltató Kft. és a budapesti Fenstherm Kontakt Kft. Érvénytelen ajánlatot adott be a gödöllői Denco Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a fővárosi székhelyű Kuvill Kft.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertesek közül a Patina Építő Zrt. 2009-ben alakult, a jegyzett tőkéje 5 millió forint. A múlt évet 2 milliárd 236 millió forint nettó árbevétel mellett 65 milliós adózás előtti eredménnyel zárta. Tulajdonosa a "PATINA" Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Bt., amelynek viszont Lakatos Zoltán és Lakatos Tamara a tulajdonosai.

A Termál '94 Kft. 1995-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. A tulajdonosa Rózsahegyi Péter József. A múlt évet 27,3 millió forint nettó árbevétel mellett 1,5 milliós adózás előtti eredménnyel zárta.