Az Intesa Sanpaolo "Confirming" elnevezésű, határokon átívelő faktoring szolgáltatásának sikeres magyarországi bevezetését követően – amely csökkenti a külföldi tranzakciók kockázatait, javítja a beszállítók készpénzforgalmi helyzetét, erősíti az üzleti bizalmat és segít új üzleti kapcsolatokat létesíteni – a két ország között most az üzleti kapcsolatok további bővítésére kerülhet sor.

A csoport működési modelljében rejlő szinergiákat kihasználva az Intesa Sanpaolo új programot indított a Nemzetközi Leánybankok Divíziója (ISBD) és a csoport olaszországi tevékenységeit irányító Banca dei Territori Divízió (BDT) között a határokon átnyúló üzleti lehetőségek további javítása érdekében.

Ennek keretében a CIB Bank képviselői májusban a Velencében, Bergamóban és Milánóban megrendezésre kerülő olasz roadshow-n vesznek részt, ahol olasz, főként agrárvállalkozók számára mutatják be a magyarországi üzleti lehetőségeket és az üzleti kapcsolatok bővítésének perspektíváit. 

kkv-k számára a csoporton belüli szinergiák kihasználására irányuló új projekt először Magyarországon, Romániában és Szlovákiában kerül bevezetésre, majd kiterjesztésre kerül további olyan országokban, ahol az Intesa Sanpaolo csoport jelen van, így összességében egy olyan piacot fedve le, ahol több mint 2000 olasz ipari csoport van jelen saját leányvállalatain keresztül.

A magyar-olasz kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír a CIB Bank számára. Olaszország Magyarország negyedik legnagyobb kereskedelmi partnere, és a kilencedik legnagyobb befektető Magyarországon. A kétoldalú kereskedelem 2021-ben a világjárvány ellenére minden korábbi rekordot megdöntött, elérve a 12 milliárd eurós forgalmat, és az előzetes adatok szerint 2022-ben tovább bővült.