A Foodpanda után a Kifli.hu alvállalkozó áruszállítói modelljén is változtatni kell, a kezdetektől használt üzleti modell szeptember 1-től már nem lesz fenntartható, hiszen a kiszállítók többsége eddig mind katás egyéni vállalkozó volt.

„Online kereskedelemben az egyik legsarkalatosabb pont az áruszállítást végző futár, elvégre fizikailag ő a cég arca, őt látja élőben a vásárló. Személyes véleményem, hogy annyira lehet jó egy online kereskedelmi cég, amennyire a céget képviselő áruszállító. Most is olyan megoldást kerestünk, amitől továbbra is biztonságban érezhetik a munkájukat, a jövedelmüket, hiszen így tudnak minket a legjobb minőségben képviselni. Aki most csatlakozik hozzánk alkalmazotti munkaviszonyban, az akár jobban is kereshet ezután, mint eddig katásként ráadásul indulási bónuszt is kap az első hónap után” – fejtette ki Klekner Péter ügyvezető.

Hogyan is néz ki a matek?

A kiflinél munkát vállaló áruszállítók rugalmas időbeosztásban dolgozhatnak négy féle műszakban: reggel, délelőtt, délután, este. Az autót és a munkavégzéshez szükséges eszközt, valamint a kezdést megelőző képzést a Kifli adja.

A borravaló 100 százaléka munkavállalónál marad, amivel kiegészítve a címpénz a címeként akár 1000 forintot is elérheti. A bejelentett munkaviszony jelentős stressztől kíméli meg az áruszállítót, megszűnik a folyamatos anyagi bizonytalanság.

A most jelentkezőket az első ledolgozott teljes hónap után bruttó 30 ezer forinttal jutalmazza a cég, ezzel is motiválva a csatlakozni kívánó áruszállítókat. A sikeres jelentkezéshez B kategóriás jogosítvány és 1,5 éves balesetmentes vezetési tapasztalat szükséges.