Az 1970-ben a KGST által létrehozott Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) hitelező lett a Medicover-csoport Schuldscheindarlehen (SSD) kibocsátásának keretén belül. A Helaba – Landesbank Hessen-Thueringen, Frankfurt - a bank régi partnere a zártkörű kibocsátásokban és a Schuldschein szektorban - járt el az ügylet egyedüli vezető szervezőjeként - közölte az IIB.

A csoport a kijelölt tízéves részletből származó bevételeket további technológiai korszerűsítésre és tevékenységeinek bővítésére fordítja a kelet-közép-európai régióban, elsődlegesen az IIB három tagállamában: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Ezekben az országokban a Medicover jelenleg több mint 30 klinikát, 15 diagnosztikai laboratóriumot és 3 nagy kórházat üzemeltet, emellett mindenki számára elérhető csúcstechnológiás egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

Az IIB és a Medicover-csoport 2019 óta működnek együtt, amikor is a bank először nyújtott finanszírozást a Medicover romániai egészségügyi létesítményeinek fejlesztésére. A mostani, a Medicover-csoporton keresztül megvalósuló beruházás összvolumene 40 millió euró.