A Fővárosi Törvényszék döntése nem jogerős, a cégcsoport nyolc napon belül fellebbezéssel élhet ellene a Kúriánál. Amennyiben fellebbeznek, akkor a Kúria döntéséig nem kell megfizetniük azt a 11 milliárd forintos bírságot, amit még októberben szabott ki a versenyhivatal kartellezés miatt. A GVH azt is közölte a lappal, hogy Bige László cégcsoportja részéről eddig nem történt befizetés.

A Versenyhivatal októberben rekordösszegű, 14 milliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt, ebből 11 milliárd jutott a Nitrogénművekre és kapcsolódó kereskedelmi cégeire.

A GVH négy éven át tartó vizsgálat után azt állapította meg, hogy a vállalkozások jogsértően törekedtek a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására.

A Nitrogénművek szerint viszont alaptalan a GVH-határozat, amellyel szemben a cégek bírósági jogorvoslattal élnek. A menedzsment meggyőződése, hogy „a cégcsoport nem járt el törvénysértően, a GVH-határozat jogszabályba ütközik és a bíróság azt meg fogja semmisíteni. A GVH hatásvizsgálatot nem végzett, cél alapú jogsértést állapított meg és nem bizonyított semmilyen konkrét káros hatást, áremelkedést sem a piacon".