Az árstop mellett a kis kutaknak más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a kkv-szektor számára, hogy nagyon sok ember vesztheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét - mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az ATV Híradójának.

Korábban az FBSZ sikeresnek ítélte a 19-20-i részleges kútbezárási akciót, amelyet figyelemfelkeltésnek szántak, hiszen a kis kutak megélhetése már majdnem 280 napja van veszélyben. Egri Gábor bízik abban, hogy az autósok az árstop kivezetése után is visszatalálnak hozzájuk.

A kereslet – főleg a benzin esetében – csökken a nyári szabadságok végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a fővárosi kutakra, az üzemanyaghiány továbbra is fennáll - mondta Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője a csatornának.

Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Mol Nyrt.-től, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik – számolt be Bujdos.