Ángyán József független országgyűlési képviselő MTI OS közleményében adta hírül, hogy a Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom kezdeményezőjeként a helyi közösségek akaratából, az ő képviseletükben és a TESZ mozgalom támogatásával az Élőlánc Magyarországért jelölteket állít az országgyűlési választásokon.

Olyan jelölteket indítanak, akik a saját helyi és hivatásrendi közösségük képviseletére, boldogulásának szolgálatára teszik fel az életüket, akik visszahívhatók, "mert nem az országunkat kirabló gazdasági érdekcsoportokat kiszolgáló pártközpontoknak, hanem az őket küldő közösségeknek tartoznak elszámolással, akik vallják, hogy az ember nem annyit ér, amennyi az összeharácsolt vagyona, hanem - Kodály Zoltán szavaival - annyit, "amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud" - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint a jelöltek arra szövetkeznek, hogy a közösségek államát, annak törvényhozását, intézményeit, a közpénzeket és a nemzet rábízott vagyonát ismét a közjó szolgálatába állítsák. A közleményben Ángyán ezért arra kéri a választópolgárokat, hogy előbb támogató aláírásukkal majd szavazataikkal is segítsék jelöltjeiket, az Élőlánc listáját.