A UPS bejelentette, hogy felvásárolja a Bomi Groupot, mely egyike a világ vezető, multinacionális egészségügyi logisztika szolgáltatóinak. A tranzakció révén 14 országban található hőmérséklet-szabályozott létesítményekkel és a Bomi Group közel háromezer magasan képzett munkatársával bővül a UPS Healthcare hálózata Európában és Latin-Amerikában.

A Bomi Groupot 1985-ben alapították, egyedi és testre szabott szolgáltatásokat nyújt a gyógyászati technológiai ágazat és a gyógyszeripar számára.

A vállalat elkötelezett az egészségügy iránt, és világszerte több mint 150 multinacionális ügyféllel épített ki szilárd és hosszú távú üzleti kapcsolatokat.

"Vezető egészségügyi logisztikai vállalatként a Bomi felvásárlásával megerősítjük a szolgáltatási portfóliónkat, emellett az ügylet segít elérni azt a célunkat, hogy a komplex egészségügyi logisztika első számú szolgáltatójává váljunk az egész világon" - mondta Kate Gutmann, a UPS nemzetközi, egészségügyi és ellátási lánc megoldások üzletágainak elnöke. 

A Bomi Group kulcsfontosságú vezetői - köztük Marco Ruini vezérigazgató - a tranzakció lezárása után is jelenlegi pozíciójukban folytatják a munkát. 

A felvásárlással több mint 350 hőmérséklet-szabályozott járművel és 391 ezer négyzetméternyi létesítménnyel bővül a UPS Healthcare globális jelenléte, mely az ügyfelek számára gyorsabb szállítási időt, nagyobb termelési rugalmasságot és új ügyfelek bevonását elősegítő szolgáltatásokat kínál. Az akvizíció kulcsszerepet játszik majd a következő generációs gyógyszeripari termékek és biológiai terápiák szállításában, amelyek egyre szigorúbb időkritikus és hőmérséklet-szabályozott logisztikát igényelnek.

"Olyan egészségügyi logisztikai képességek és szolgáltatások kiépítésére összpontosítunk, amelyek lehetővé teszik ügyfeleink számára a legújabb egészségügyi innovációk kiszállítását" - mondta Wes Wheeler, a UPS Healthcare elnöke. 

A Bomi felvásárlása része a UPS Healthcare hálózata és szolgáltatásai folyamatos bővítését célzó projektjeinek - a mostani ügylettel együtt a UPS Healthcare 2020 óta megduplázta globális jelenlétét.

A budaörsi bázis is bővült

A közelmúltbeli bővítések részeként a vállalat 13 ezer négyzetméterrel, a legkorszerűbb hűtési technológiákkal felszerelt raktárterülettel bővítette budaörsi központját is. Ez a bővítés, amely több hitelesített, hőmérséklet-szabályozott környezetet biztosít a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára, azt jelenti, hogy a UPS Healthcare magyarországi kampuszának immár 37 ezer négyzetméter dedikált egészségügyi terület áll rendelkezésére.

A UPS Healthcare a közelmúltban tovább fejlesztette a UPS Premier technológia-alapú szolgáltatását is, amely a UPS globális hálózatában bárhol 3 méter pontossággal képes a kritikus küldemények nyomon követését biztosítani.