Az uborka, latin nevén Cucumis sativus himalájai völgyekből származó egyéves növény, amit mára már szinte minden országban termesztenek. A kobakos növények családjába tartozik, rokonai a dinnyéknek, tököknek. Fogyasztói szempontból, a termés mérete alapján csoportosítjuk, így megkülönböztetjük a konzervuborkát (fürtös uborkát), ami 14 cm-nél kisebb, a saláta típusút, ami 14-30 cm közötti és a kígyóuborkát, ami 30 cm feletti hosszúsággal rendelkezik - olvasható az "Ételt csak okosan" oldalon.
Mire figyeljünk vásárlás során?
Kapcsolódó
Azt az uborkát válasszuk, amelyik szép zöld és kemény húsú. Ha piacról vásárolunk, próbáljuk száraz időben beszerezni, ugyanis nagy esőzés után megkeseredhet. Ha kovászolásra szánjuk, akkor a közepes méretű fürtös uborkából a lehető legfrissebbet és a keményebbet válasszuk
Hogyan érdemes tárolnunk?
A nyers uborkát a hűtőszekrény zöldséges rekeszében tároljuk, így akár két hétig is eltartható, és ha már megvágtuk, csomagoljuk frissen tartó fóliába.
Legolvasottabb
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Sok autós már csak akkor veszi észre, amikor késő: ez történik a kocsival, ha erre nem figyelünk oda
Csendben kicserélnek: a munkanélküliség következő hulláma már a láthatáron, csak így lehet talpon maradni
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Újabb sokk a bevásárlásnál: már ezek a kedvenceink is érintettek
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Megérkezett a friss mérés: így áll Orbán Viktor, színt vallottak az erdélyi magyarok