Magyar Tudományos Akadémia székházának felújítása jelenleg is zajlik. Ennek során természetesen szükség van toronydaru használatára, a különleges helyszínhez pedig az egri székhelyű Mamut Daru egy teljesen új RAIMONDI T187/10 típusú toronydarut biztosított.

Toronydarujuk a gyártó legújabb, T-jelű szériájának darabja. Magyarország első T szériás Raimondi toronydaruja az elérhető legkorszerűbb technológiával rendelkezik: folyamatos, távoli összeköttetésben áll a gyártóval, így ők azonnal képet kaphatnak a berendezés aktuális, akár terheltségi állapotáról vagy szélterheléséről. Ezeket az adatokat pedig fél évig tárolja is a rendszer – számolt be rólaMagyar Építők.

A portál írásából az is kiderül, hogy a vállalat daruja a széria erősebb, 10 tonna maximális kapacitású darabja, amely 6 x 6 méteres alvázon nyugszik; az elérhető maximális horogmagassága 58.7 méter, maximális gémhossza pedig 67,5 méter. Gémvégi alap teherbírása maximális gémhossznál 1,46 tonna. A MTA székházának építkezésén felmerülő igények szerint a darut 47,5 méteres horogmagasságra és 55 méteres gémhosszra szerelték fel, így az a gém végén az "ultralift" rendszerrel 30 kiló híján 3 tonnát képes megemelni, ami kiemelkedő teljesítmény.

Az idő pénz: egyre többen választják az infláció miatt a készházakat

Az infláció végett egyre drágább lett az elhúzódó építkezés, így felpörgött a készház-piac, amely a gyors építési idő miatt valamelyest garantálni tudja a fix árakat.Bővebben --->