Befejeződött a Szentest Mindszenten át Hódmezővásárhellyel összekötő, 4521-es jelű út kettő, összesen 4,4 kilométeres szakaszának felújítása. Az uniós támogatással, 686 millió forintból elkészült beruházást augusztus 10-én adták át – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Szegvár-Mindszent-Hódmezővásárhely útvonalon futó pálya az alábbi módon újult meg:

  • Szegvár és Mindszent térségében a Duna Aszfalt Zrt. dolgozott a 10+105 és a 13+056-os szelvények között;
  • míg Mindszent kül- és belterületét érintve a Strabag Általános Építő Kft. volt a kivitelező a 14+170 és a 15+596,5-ös szelvények között.

A közlemény szerint az útrekonstrukció egy tágabb projektcsomag része, amelynek elnevezése Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III, és összesen bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg – számolt be róla a Magyar Építők.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő útfelület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfaltkiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült.

 

Kipofozzák Budapest legforgalmasabb útját

Már folyamatban a főváros egyik legjelentősebb közlekedési folyosójának a felújítása. Budapest egyik legforgalmasabb útja, az Üllői út külső részének 2800 méteres szakaszát újítja meg a HE-DO csoport. Bővebben --->