Az esetre rálátó helyi forrásai alapján a Napi.hu úgy értesült, hogy súlyos, életveszélyes sérülést okozó munkahelyi baleset történt a kedd délelőtti órákban a Dunai Vasműben.

A dunaújvárosi üzemben, az egykori acélműhöz tartozó úgynevezett robbantó területén munkavégzés közben történtekről a Dunaújváros.com portál is beszámolt. 

Ők úgy tudják, hogy egy homlokrakodó berendezés vasúti kocsiról történő levétele során lódult meg a kocsi, rajta két munkással. Az egyiküknek sikerült oldalra leugrania, ám a másik férfi olyan balszerencsésen próbált leszállni hátul, hogy a két ütköző közé szorult, és azok összenyomták.

A szerencsétlenül járt férfi súlyos, életveszélyes mellkasi sérülést szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba, az életéért jelenleg is küzdenek.

A munkahelyi baleset okainak és körülményeinek tisztázására vizsgálatot kezdeményeztek, ez jelenleg is folyamatban van, hogy kiderítsék, pontosan mi is történt. 

Egymilliárd euró: ennyit kellene befektetni a Dunaferrbe

A Dunaferr léte kulcskérdés a magyar gazdaság szempontjából, ugyanis párhuzamot lehet vonni egy ország gazdasági teljesítőképessége, illetve vas-és acélgyártási eredményei között – mondta a Vas és Acélipari Egyesülés nemrégiben megválasztott igazgatója a Napi.hu április vági podcast adásában. Móger Róbert hozzátette, a hazai acélipar kapacitása egyelőre elmarad a régió más országainak gyártási képességeitől. Bővebben ->