2022 februárjában az ipari termelés volumene 4,5%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 januárjához képest 1,6 százalékkal nőtt - derül ki a KSH első becsléséből. 

A növekedéshez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás kismértékű csökkenést könyvelhetett el. Az előző havi stagnálás után a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása egyaránt emelkedett, utóbbié az ipari átlag feletti mértékben.

A termelés az év első két hónapjában 6,6 százaláékkal nagyobb volt, mint 2021 azonos időszakában. A februári adatból az is látszik, hogy csökkent az ágazat lendületet. Tavaly októberben negatív eredményt ért el a szektor, aztán egyre gyorsabb lett a növekedés: novemberben 2,7, decemberben 5,8, januárban pedig 8,9 százalékos volt a bővülés, ezt követte a február 4,5 százalékos emelkedés. Az, hogy az ukrajnai háború miként befolyásolta a magyar ipar teljesítményét, majd a részletes februári és márciusi adatokból derülhet ki.