A népszámlálási kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával.

A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot, így a kérdőívet október 19. délelőtt 10 óráig lehet az interneten kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz önállóan, online megválaszolni a népszámlálási kérdéseket - írta a KSH.

A hosszabbítás oka, hogy néhány órával az online szakasz zárása előtt, vasárnap este nem volt elérhető, vagy csak többszöri nekifutás után, nehezen töltött be a népszámlálás online kitöltési felülete.

A nepszamlalas2022.hu oldalán is jelezte a hibát. A felirat alapján "a népszámlálás weboldala technikai okok miatt átmenetileg nem érhető el".

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális jólét program pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal gyakran ismételt kérdések (gyik) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást - olvasható a vasárnap este kiadott közleményben.