Márciusban 194 ezer munkanélküli volt Magyarországon - derül ki a KSH legfrissebb adataiból. Ez 4 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg, ami 0,5 százalékponttal magasabb a tavaly márciusinál.

A munkanélküliek száma éves szinten 25 ezerrel nőtt, ugyanakkor februárhoz képest 19 ezerrel csökkent. Idén január eleje és március vége között a munkanélküliek átlagos létszáma 215 ezer fő volt, 42 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Így a munkanélküliségi ráta  a szóban forgó időszakban 4,5 százalékos volt, 0,9 százalékponttal meghaladta az egy évvel korábbi szintet. 

A KSH márciusban több mint 4,6 millió foglalkoztatottak tartott nyilván, ami éves összevetésben 41 ezer fős növekedésnek felel meg, februárhoz képest pedig 66 ezer fős emelkedést jelent. A 2021. január–márciusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 568 ezer fő volt, ami 39 ezer fővel elmaradt az előző év azonos időszakitól. Elsősorban a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjai körében csökkent a foglalkoztatottság.