- Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!- írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjában, ahol dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium új államtitkárát köszöntötte.

Varga Judit azt írja: "Áder János, köztársasági elnök 2021. december 11-i hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki dr. Répássy Róbertet. Üdv újra a fedélzeten!"

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2021. december 10-én
Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2021. december 10-én
Kép: MTI Fotó, Bruzák Noémi

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden Polt Péter legfőbb ügyész azt közölte, hogy a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. 

A gyanú szerint a politikus 2-5 millió forintos kenőpénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK), Schadl Györgytől, hogy különböző ügyekben a kéreseket segítő döntéseket hozzon. Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll. Sajtóhírek szerint az ügyben vizsgálódó Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalas - főként telefonhívásokra alapuló - nyomozati anyagot állított össze.