Szombaton késő délután fátyolfelhős, napos idő várható, északnyugaton képződhet kevés gomolyfelhő is. Csapadék nem lesz. A délies szél a Dél-Alföldön időnként megélénkülhet. Késő estére általában 10 és 15 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjjel aztán északnyugat felől hidegfront keskenyedő, széteső felhőzete érkezik, és halad lassan kelet, délkelet felé. Előterében fátyolfelhős idő valószínű, illetve átmenetileg ködfoltok is képződhetnek. Csapadék nem valószínű, csak egy-egy futó záporra van esély. Az északnyugatira, északira forduló szél többfelé megélénkül, a front érkezésekor átmenetileg meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél egy-két fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. A legtöbb napsütés Borsodban és környékén valószínű, ott a déli óráktól már derült égre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn is több órára kisüt a nap, hazánk északkeleti felén-harmadán pedig jellemzően derült lehet az ég. Csapadék nem várható. A Kisalföldön megélénkül, időnként megerősödhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a szelesebb, felhősebb Dunántúli részeken pár fokkal enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.