Péntek estig zavartalan napsütésre számíthatunk, az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. Késő estére többnyire 21 és 27 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjjel az északnyugati, nyugati határszélen gomolyfelhők képződhetnek az éjszaka második felében. Csapadék nem lesz. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Szombaton sok napsütés mellett intenzív gomolyfelhő-képződés várható, de az északnyugati megyékben több lehet a felhő. Az Északi-középhegységben helyenként kialakulhat zápor, zivatar, emellett a nyugati határ mentén is előfordulhat zápor.

A Dunántúlon az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz.

A Dunától keletre a délelőtti órákban inkább csak élénk, majd délután már erős, olykor viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb is lehet az idő. Ahogy azt a Napi.hu is megírta, szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Vasárnap többórás napsütésre lehet számítani, ez leginkább az Alföldön valószínű. Átmenetileg erősen felhős területek elsősorban a Dunántúlon, valamint az északi tájakon lehetnek. Nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő elszórtan záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. Hajnalban általában 16, 22 fok várható, napközben a csúcshőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű. Nyugaton, illetve északkeleten lehet a hűvösebb, a Dél-Alföldön pedig a melegebb.