A minőségmegőrzési idő természetesen függ az alapanyag minőségétől és a helyes előkészítési, fagyasztási technológia betartásától.

A fagyasztás előtt a zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan tisztítsuk meg, ha szükséges áztassuk be, több ismétléssel mossuk meg és szárítsuk le. Fontos a hibátlan, friss és egészséges zöldségek, gyümölcsök kiválogatása. A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök (elő) főzve vagy párolva és turmixolva általában egy évig is tárolhatók fajtától függően.

Jellemző fagyaszthatósági idő:

  • sárgabarack 8 hónap
  • őszibarack 10 hónap
  • eper 12 hónap
  • cseresznye 10 hónap
  • szilva 10 hónap
  • párolt gyümölcs (alma, körte) 10 hónap
  • gyümölcslé 10 hónap

(Ételt csak okosan)