A minőségmegőrzési idő természetesen függ az alapanyag minőségétől és a helyes előkészítési, fagyasztási technológia betartásától.
A fagyasztás előtt a zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan tisztítsuk meg, ha szükséges áztassuk be, több ismétléssel mossuk meg és szárítsuk le. Fontos a hibátlan, friss és egészséges zöldségek, gyümölcsök kiválogatása. A fagyasztott zöldségek, gyümölcsök (elő) főzve vagy párolva és turmixolva általában egy évig is tárolhatók fajtától függően.
Jellemző fagyaszthatósági idő:
- sárgabarack 8 hónap
- őszibarack 10 hónap
- eper 12 hónap
- cseresznye 10 hónap
- szilva 10 hónap
- párolt gyümölcs (alma, körte) 10 hónap
- gyümölcslé 10 hónap
Legolvasottabb
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Megígérte, és be is tartotta, kegyetlen bosszút állt Donald Trump
Kinyílt az Epstein-mappa, sokan akarnak most a föld alá bújni
Milliókat buktak azok, akik nem így vették meg a lakásukat
Ne csodálkozzon, ha dugóban áll, megteltek az autópályák
Történelmi döntés: vényírási jogosultságot kapnak a gyógyszerészek, már régóta vártak erre
Megint a románok tettek keresztbe: füstbe ment az MVM Csoport biznisze
Betelt a pohár Pintér Sándornál: elvehetik az oltástagadó szülők gyerekeit?!
Elég lesz? Korlátozzák a fegyvertartást és zászlókat tiltanak be