Reális veszély, hogy a Déli pályaudvar alagútja előtt lévő támfal ráomoljon a sínekre, miután egy építész kiirtotta a földet a gyökereivel tartó bozótost, és gyümölcspalántákat ültetett oda - írja a Blikk.hu. A férfi korábban megvásárolta a szomszédos ingatlant az építészirodájának, de nem tetszett neki a mellette emelkedő domboldal durva növényzete, ezért letarolta a rézsűt.

Hosszas gondolkodás után a MÁV beperelte őt. A neves építész nem gondolt rá, hogy a bozótos nem azért van ott, mert szép: az volt a feladata, hogy a megfogja a meredek talajt, így megakadályozza, hogy az ráomoljon a vágányokra.

Az aggodalom nem alaptalan, hiszen hét évvel ezelőtt egyszer már megcsúszott ugyanott a föld, kövek hullottak a sínpályára, emiatt hónapokig nem járt a vonat.

Hiábavaló egyezkedés

A MÁV hónapokig egyezkedett az építésszel, aki nem mellesleg az egyik üzleti partnerük, például közreműködött az egyik budapesti pályaudvar felújításában. Most a cég sajtóirodája azt közölte, pert indítanak a férfi ellen.

A bulvárlap sajtómunkásai helyszíni szemléjükön azt látták, hogy a domboldal továbbra is egy hegyvidéki szőlőültetvényre hasonlít. Az építész nem árulta el, mit tervez a helyszínnel, illetve milyen segítséget kér a MÁV-tól, de nem reagált a sajtóorgánum kérdéseikre.