Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója közölte, hogy a Fidesz-frakció képviselői nem vesznek részt a számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottság holnapi ülésén, amin meghallgatták volna Horváth András volt adóellenőrt, aki kitálalt az ezermilliárdos áfacsalásról - írja a 444.hu. Az ülésen a NAV más vezetőit, Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is meghallgatták volna.

A Fidesz arra hivatkozik, hogy "Horváth bűncselekményekkel vádol másokat, ezért az igazságot bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni, ez pedig az ügyészség feladata. Az ügyészség viszont nem a Parlamentben található. A fentiek értelmében a holnapi bizottsági ülésre nem fog sor kerülni." A bizottsági ülés határozatképtelen lesz a Fidesz-frakció képviselői nélkül. A bizottság tagjainak ugyanis közel kétharmada fideszes.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már a múlt héten azt mondta, hogy a Horváth András által az adóhatóság felé megfogalmazott vádakat bűnvádi eljárásban kell tisztázni.

Horváth azt állítja, hogy évente ezermilliárdos nagyságrendben okoznak az országnak károkat az áfacsalók, és a NAV (egykori Apeh) az ügyeket nem vizsgálja elég alaposan, a vezetők pedig tudatosan akadályozzák a eljárásokat, amelyekben nagy kereskedelmi láncok is érintettek.