Marozsán Fábián a selejtezőből indulva küzdötte be magát a római tenisztorna főtáblájára, és életében először van ott egy ATP Masters főtábláján. A magyar teniszező az első fordulóban a francia Corentin Moutet ellen játszott háromszettes mérkőzést, majd a legjobb 64 között a 32. kiemelt Jirí Lehecka következett: ekkor szetthátrányból fordítva játszott szenzációs mérkőzést, döntő szett rövidítésben győzve le cseh ellenfelét.

A mai nap egy tipikus „lehetetlen küldetésnek” ígérkezett, hiszen az ellenfél nem volt más, mint a tenisz spanyol csodagyereke, a korábbi világelső Carlos Alcaraz. Hogy mekkora szenzációnak számít Marozsán Fábián győzelme, azt hűen tükrözik a fogadóirodák 23-szoros pénzt kínáló oddsai is, illetve a spanyol világklasszis diadalárara adott minimális 1,01-es szorzó.

A Hajdúszoboszló SE  játékosa kifejezetten bátran kezdte a hétfői mérkőzést. Jól szervált, erőteljes, pontos ütésekkel futtatta spanyol riválisát, akit többször is a saját fegyverével, a rövidítéssel vert meg. A remek kezdés és a negyedik játékban elért break jutalma az lett, hogy Marozsán Fábián bő fél óra után a játszmáért adogathatott, és nem is hibázott.

Mission Impossible teljesítve

A második szettben Marozsán 3:3-nál, egy nagyszerű átemeléssel másodszor is elvette ellenfele adogatását, aki ezúttal egyből visszabrékelt. Innen már egyenes út vezetett a tie-break-hez, amit az élete formájában játszó magyar játékos 1-4-ről fordított meg, zsinórban megnyert hat labdamenttel. A találkozó 1 óra 42 percig tartott.

Vasárnap már beszéltünk erről a mérkőzésről és úgy voltam vele, megpróbálok valami különlegeset nyújtani és talán nyerni egy szettet. A világ jelenlegi legjobb játékosáról beszélünk, nagyon boldog vagyok

– nyilatkozta a pályán mérkőzése után a magyar teniszező, aki szerint minden tökéletes volt, az időjárás és a pálya is, ő pedig igyekszik továbbra is tenni a dolgát. Marozsán Fábián a legjobb 16 között a 15. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal találkozik majd, Alcaraz pedig a korai búcsúja ellenére újra világelsővé lép elő jövő hétfőtől.