Kína mindent bevet, hogy pótolni tudja a Covid utáni korlátozások miatt megcsappant turisták számát. Többek között felemeli a mobilalkalmazáson keresztül történő fizetések keretét is – írja a CNBC.

Innentől kezdve olyan újdonságokkal rukkol elő az Alipay, mint például a személyigazolvány nélküli használat, valamint egy új 2000 dolláros éves keretet is bevezetnek. A tranzakciós limit emelése tökéletesen tükrözi Peking legfontosabb szándékait, amelyben megkönnyítenék a külföldi utazók Kínában tartózkodását. 

Az új limit négyszerese lesz a korábbi 500 dolláros keretnek.

Az Alibaba vállalat által működtetett Alipay jelenleg a két legnagyobb kínai mobilalkalmazáson keresztül történi fizetési módszer egyike. A másik népszerű alkalmazás a Tencent által működtetett WeChat Pay. 

Ha valaki mégis úgy dönt, felvállalja személyes adatait az Alipay-nél, az egyszeri tranzakciós limit máris 5000 dollárra ugrik a korábbi 1000 dollárról. Ezzel ellentétben az éves tranzakciós limit regisztrált személyi igazolvánnyal már 50 ezer dollár, az eddigi 10 ezres keret helyett. 

Zhang Qingsong, a Kínai Népbank helyettes igazgatója már februárban úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak rajta, hogy az 500 dolláros keretet kicsit kedvezőbbé tehessék a turisták számára, ezzel is segítve a nyaralásukat. 

Az Alipay+ emellett lehetővé teszi azt is, hogy például Szingapúrból, Dél-Koreából, Thaiföldről, Malajziából  származó már meglévő mobilfizetési alkalmazások felhasználói közvetlenül tudjanak fizetni az Alipayen keresztül.

Háztáji áramtermelésbe fognak Magyarországon a kínaiak?

Az akkumulátor- és autógyártók üzemeik ellátáshoz naperőműveket is építhetnek.