Összedőlt egy lakóház hétfőn az egyiptomi fővárosban, Kairóban, legalább 12 ember meghalt - közölték a helyi hatóságok és az állami média, miközben a helyszínen még kutatnak a romok között. Hosszám Fauzi kormányzóhelyettes este elmondta azt is, hogy még két embert keresnek.

A négyemeletes épület Hadaek el-Kubbah negyedben dőlt össze.

Négy túlélőt is kiemeltek és kórházba szállítottak, a hatóságok pedig biztonsági okokból kiürítették a szomszédos lakóházakat – közölte a MENA állami hírügynökség.

Az első vizsgálatok szerint az épület azért dőlhetett össze, mert a földszinti lakók egyike több falat eltávolított el egy korábbi felújítás alkalmával. Az érintett férfit őrizetbe vettek, büntetőeljárás indult ellene.

A szociálisügyi minisztérium mintegy 2000 dollárnak megfelelő segélyt jelentett be az áldozatok családtagjai számára.

Az épületek összeomlása gyakori Egyiptom szegénynegyedeiben és a vidéki területeken a sokszor szakszerűtlen építés és a karbantartás hiánya miatt.

Az elmúlt egy hónapban már több épület összeomlását is jelentették: szombaton az észak-egyiptomi Alexandriában dőlt össze egy régi épület, vasárnap pedig Beheirában, ezekben öt ember vesztette életét, 11 pedig megsérült.

Közvetlen járat indul a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyére

Hosszú tárgyalások után végül beértek a diplomáciai erőfeszítések: október végétől heti három alkalommal indít repülőjáratot a Wizz Air Budapestről Kairóba - közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Bővebben >>>