Csapata közlése szerint a 29 éves versenyzőtől Milánóban, a nyílt utcán lopták el luxus karóráját. Sainz vasárnap este éppen elhagyta belvárosi szállodáját, amikor fiatalok beszédbe elegyedtek vele, egyikük pedig valahogy megszerezte az órát.

A tolvajok öröme azonban nem tarthatott sokáig: a 18 és 20 év közötti három férfit röviddel az eset után Sainz járókelők segítségével elfogta, a spanyol pilóta pedig visszakapta a drága karórát, amelynek értéke olasz sajtóértesülések szerint 300 ezer euró (115 millió forint).

Nem életbiztosítás

Egyedül Londonban mintegy 6 ezer luxus karórát loptak el az elmúlt évben a brit rendőrség adatai szerint. Nyilvános helyen hordani őket tehát egyáltalán nem egy életbiztosítás. 

Amir Khan, korábbi profi világbajnok bokszolótól tavaly fegyverrel fenyegetőzve raboltak el egy közel 32 millió forintot érő, Franck Muller karórát.

Pórul jártak 

Nemrégiben Charles Leclerc F1-es pilótának és Mark Cavendish olimpiai bajnok kerékpárosnak is ellopták a Richard Mille óráját, ráadásul Cavendishnek nem is egyet, hanem kettőt. Ezek az órák méregdrágák, ami azt jelzi, hogy az utóbbi időben a tolvajok, akár szervezettek, akár nem, már nem elégednek meg a Rolex, Patek vagy Cartier márkákkal.

 

Karon hordjuk és jobb befektetés is lehet, mint a részvény

Egyre több vásárló szerint a márkás karóra már nem csupán egy drága kiegészítő. Különösen a fiatalabb vásárlók körében ugrott meg a kereslet.Bővebben --->